Menu

Biografie

Anna Petrini

Anna Petrini behaalde haar Master aan de Royal University College of Music in Stockholm. Beurzen van de Swedish Music Academy gaven haar de gelegenheid haar studies voort te zetten aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ze werkt regelmatig samen met componisten en vertolkt hun stukken wanneer ze in première gaan. Ze speelt oeuvre van  Pierre Jodlowski, Simon Steen Andersen, Kent Olofsson, Malin Bång, Leilei Tian, Hanna Hartman, Dominik Karski, Jesper Nordin, Mirjam Tally en Timothy McCormack.

Ze treedt  internationaal op als soliste en kamermuzikante en wordt vaak uitgenodigd in conertzalen en op festivals zoals op Warsaw Autumn, het Huddersfield Contemporary Music festival, of Ultraschall Berlin. In 2015 wordt Petrini uitgenodigd om op te treden in de Berlin Philharmonie Chamber Hall in het kader van de prestigieuze concertserie Debüt op de Deutschlandradio Kultur.

Anna Petrini ’s solo CD opname debuut Crepuscolo (dB-Productions), wordt uitgebracht in 2012. Het is een volledig album met werken voor de Paetzold contrabas recorder.

Anna Petrini heeft masterclasses and workshops gegeven aan de Sibelius Academy, de University of California en het Davis and Royal Northern College of Music. Ze werd ook uitgenodigd voor de Harvard Group for New Music.

Agenda