Menu

Biografie

Annette Vande Gorne

Na haar klassieke studies aan de Koninklijke Conservatoria van Bergen en Brussel en vervolgens bij Jean Absil, ontdekt Annette Vande Gorne tijdens een stage in Frankrijk de acousmatische of ‘musique concrète. Overtuigd van het revolutionaire karakter van deze kunst, gaat ze musicologie (ULB, Brussel) en elektro-akoestische compositie studeren bij Guy Reibel en Pierre Schaeffer (CNSM, Parijs).

Ze sticht en bezielt Musiques & Recherches (Ohain, 1982), evenals een concertcyclus en een acousmatisch festival “L’Espace du son” (Brussel, 1984, jaarlijks sinds 1994) dankzij haar « Acousmonium », een ‘orkest’ van 80 luidsprekers. Ze start het muzikale esthetische magazine “Link” en het musicologische repertoire “electrOdoc” van gepubliceerde elektro-akoestische werken. Ze richt tevens de compositiewedstrijd “Metamorfosen” op, evenals de wedstrijd voor ruimtelijke klankinterpretatie “Espace du Son” en heeft het enige Belgische documentatiecentrum over deze kunst samengesteld.

 

Update Covid-19

Door de huidige context en de maatregelen die de overheid heeft genomen om het virus in te dijken, komt het festival Solid·Ars in zijn oorspronkelijke vorm op de helling te staan. Maar Ars Musica zal - gratis - een twintigtal concerten achter gesloten deuren online uitzenden. Ondanks het feit dat sommige concerten worden uitgesteld tot volgend seizoen, verheugt het festival zich erop een groot deel van de evenementen te kunnen behouden dankzij de medewerking van al de partners, componisten, musici en concertzalen. Alle mogelijkheden om Solid·Ars gratis te beleven worden binnenkort via de website en de social media gecommuniceerd. Stay tuned!