Menu

Biografie

Aya Suzuki

Aya Suzuki , een Japanse percussioniste woonachtig in België, begon muziek te studeren toen zij zes jaar oud was.

Na de middelbare school, een tijd waarin ze al veel soloconcerten gaf, ging ze studeren aan de Toho-Gakuen muziekschool in Tokio, waar ze les kreeg van de wereldberoemde marimba-speler Keiko Abe.

Dit leidde tot een eerste prijs in The contest of Marimba Spiritual in 2012, een wedstrijd die werd gehouden ter nagedachtenis van componist Minoru Miki.

In 2013 won Aya de eerste prijs in de marimba competitie op het Drum Festival in Polen (inclusief de algemene Grote Prijs) en was ze finaliste van de South California International Marimba Competition (SCIMC).

Ze volgde de masteropleiding percussie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en studeerde in 2017 af aan de top van de afdeling klassieke muziek.

Ze woont sinds 3 jaar in België en trad op met verschillende ensembles zoals het Ictus ensemble en Quixtet. Ze speelde ook soloprogramma’s op vele festivals in Vlaanderen, in de Bijloke in Gent, in het Musica Impulscentrum voor Muziek in Neerpelt, in deSingel in Antwerpen (met ChampdAction), in QO-2 in Brussel , op het Festival van Vlaanderen in Kortrijk, op het BEAT IT! festival in het Concertgebouw Brugge, in de HANDELSBEURS in Gent, in het STUK in Leuven en ook nog op enkele plaatsen in Nederland.

Nu woont ze in Antwerpen en speelt ze ook vaak in Japan.

Afgelopen evenementen