Menu

Biografie

Bobby Mitchell

Bobby Mitchell is een Amerikaans pianist die, naast een passie voor hedendaagse muziek als een “hier en nu” performance, er ook één voor het klassieke repertoire koestert.  Hij vertolkt nieuwe en zelden uitgevoerde werken en plaatst de canon van de hedendaagse muziek graag op een vernieuwende en verhelderende manier tegenover werken uit het grote repertoire.

Als instrumentalist is hij niet bang om de grenzen van programmering en openbare uitvoering te overschrijden. Hij treedt op als solist maar eveneens samen met kamermusici en orkesten, speelt op moderne en historische instrumenten en ontwikkelt een beheersing van improvisatie, compositie en dirigeren.

 

Hij heeft talrijke concerten gegeven over de hele wereld. Recente optredens waren het 4e Concerto van Beethoven met het Orchestre du Dix-Huitième Siècle onder leiding van Philippe Herreweghe.

Hij is tevens artistiek directeur van ‘En Blanc et Noir’, het internationale Robert Turnbull pianofestival, een vijfdaagse viering van de pianomuziek, die elk jaar in juli in Lagrasse, Frankrijk, plaats vindt.

Afgelopen evenementen