Menu

Biografie

Bruno Chevillon

Bruno Chevillon heeft een dubbele opleiding genoten. Hij  behaalde een diploma fotografie aan de academie voor Schone Kunsten in 1983 en volgde klassieke contrabas bij Joseph Fabre aan het conservatoire d’Avignon. Hij zette zijn eerste stappen in de jazzwereld in de klas van André Jaume, maakte deel uit van de  Groupe de recherche et d’improvisation musicales (GRIM), en vervolgens van het collectief ARFI uit Lyon waar hij een beslissende ontmoeting deed : die met Louis Sclavis.

Naast zijn samenwerking met Sclavis, speelt de contrabassist samen met de belangrijkste actoren van de avant-garde jazz en van de geïmproviseerde muziek: Marc Ducret, Claude Barthélemy, Stéphan Oliva, François Corneloup, François Raulin, Joey Baron, Elliott Sharp, enz.

Bruno Chevillon is voornamelijk sideman maar leeft zich ook solo uit, meer bepaald in zijn voorstelling over Pier Paolo Pasolini. De hedendaagse muziek maakt ook deel uit van zijn werk ; Hij bezit de kwaliteiten van een uitstekend muzikant: snelheid, precisie en een juistheid, die weinig alledaags is. Zijn muzikale intelligentie maakt van hem een belangrijke contrabassist in de Europese jazz scene. In 2014 wordt hij artistiek raadgever van het Orchestre national de jazz aan de zijde van Olivier Benoit.

Agenda