Menu

Biografie

Brussels Vocal Project

Het Brussels Vocal Project is een collectief bestaande uit drie zangers: Elsa Grégoire, Anu Junninen en François Vaiana. Ze ontwikkelen projecten die de nadruk leggen op oorspronkelijke vocale muziek. Daarbij streven ze ernaar de mogelijkheden van de stem uit te breiden dankzij samenwerkingen met verschillende zangers, musici en componisten.

Hun eerste project The Art Of Love is een a capella hommage aan de  Belgische gitarist Pierre Van Dormael. Het repertoire is geschreven voor zes zangers door verschillende Belgische jazzcomponisten zoals Babrizio Cassol, Nathalie Loriers en Diederik Wissels.

Tegenwoordig werken ze samen met de Amerikaanse drummer en componist John Hollenbeck aan vijf exclusieve composities voor vijf stemmen en drum. John Hollenbeck en het Brussels Vocal Project willen oude arrangementen in een nieuw kleedje steken doorheen composities gebaseerd op geactualiseerde populaire verhalen.

Het Brussels Vocal Project brengt zijn repertoire in talrijke concertzalen in België, Duitsland en Finland. Het wordt ook regelmatig gevraagd zowel om samen te werken met verschillende kunstenaars zoals David Linx and Diederik Wissels, Wildbirds and Peacedrums, als voor diverse belangrijke evenementen zoals de Magrittes du Cinéma of Les Floréales, georganiseerd door de stad Brussel.

Agenda