Menu

Biografie

Carl Faia

Carl Faia werkt sinds 1995 als regisseur in music informatics aan het Ircam te Parijs en het CIRM te Nice. Op diverse Europese festivals zoals het Holland Festival (Amsterdam),  het MaerzMusik (Berlijn) en Agora (Parijs) creëerde hij met andere kunstenaars nieuwe projecten die gebaseerd zijn  op muzikale informaticaprogramma’s. Met het computerprogramma voor klank Max/MSP zette hij analoge stukken zoals Pour Pierre van Luigi Nono en Solo van Karlheinz Stockhausen om naar een digitaal formaat. In projecten met muziekgroep Art Zoyd en Thomas Köner benutte hij informatica zoals de theremin en sensoren naast gitaar.

In 2002 was hij medeoprichter van l’association Lieu in Nice om de creatie en de verspreiding van de hedendaagse muziek, gebaseerd op informatica en elektronica, te promoten.

Sinds 2005 werken hij en André Serre-Milan in de studio’s van Art Zoyd aan de ontwikkeling van een pedagogische benadering van de elektroakoestische compositie.

In 2009 werd hij professor klankkunst aan de Brunel University te Londen en in 2013 lid van l’association Futur Composés.

Agenda