Menu

Biografie

Carlo Rizzo

Carlo Rizzo, geboren te Mestre (Venetië) in 1955, was na zijn studies aan de Academie voor Schone Kunsten te Rome, voorbestemd om schilder te worden maar plotseling wendde hij zich tot de muziek, die tot dan toe slechts een hobby voor hem was geweest.

In 1979 ontdekte hij de tamboerijn dankzij Alfio Antico en Raffaele Inserra, twee traditionele percussionisten uit het zuiden van Italië. Hij vervolgde zijn leerproces alleen en ontdekte geleidelijk en bij middel van het traditionele repertoire, oude muziek en meer hedendaags onderzoek, alle mogelijkheden van met de hand gespeelde percussie.

De performer in hem is tegelijkertijd uitvinder, want om nog verder te gaan creëerde hij twee nieuwe instrumenten, de polytimbrale tamboerijn en de multitimbrale tamboerijn, waarmee hij zijn verbazingwekkende virtuositeit en gevoel voor improvisatie kon afstemmen op elk van deze repertoires die hij zich eigen had gemaakt.

Carlo Rizzo speelt sinds 1992 soloconcerten waarin hij percussie en zang mengt.

Hij wordt regelmatig geprogrammeerd door de grote nationale podia en internationale festivals.

Sinds 1988 heeft hij een dertigtal ensembles opgericht of aan de oprichting ervan deelgenomen, waardoor hij zich even goed thuis voelt in traditionele, oude, hedendaagse als jazzmuziek.

In 2001 werd Carlo Rizzo Ridder in de Kunsten en Letteren.

Hij speelt momenteel in de volgende groepen:

Carlo Rizzo in Solo Percussie en Italiaans traditioneel lied, Trio Italiaanse instrumentale muziek en traditioneel lied, Trio Alla Francesca, Tambour Kwartet, Gira, gira, gira, Acqua di Cielo, Duo Rizzo – Mindy, Duo Hamon – Rizzo, Duo Rizzo – Piccioni, Duo Clastrier – Rizzo, Al Funduq, Prozession Création, Ony Wytars Mediterraneum / Crai Crai

Afgelopen evenementen