Menu

Biografie

Carolina Eyck

Na haar eerste aantreden bij het filharmonisch orkest van Berlijn, wordt ze uitgenodigd op het internationaal muziekfestival Bohuslav Martinu in Bazel, het festival van Davos, in het Konzerthaus van Berlijn, het Grand Festspielhaus te Salzburg, het Teatro Nacional van Lissabon en het Müpa Budapest.

Carolina Eyck heeft samengewerkt met Heinz Holliger, Robert Kolinsky, Gerhard Oppitz, Andrey Boreyko, Michael Sanderling, Gürer Aykal, John Storgårds, het Rundfunk-Symphonieorkester Berlin, het Berner Symphonieorkester,

de Philharmonie Essen, het Philharmonischer Orchester Brandenburg, de Stuttgarter Philarmoniker, het Lapland Chamber Orchestra en het Mozarteumorchester te Salzburg.

Ze wordt door het Ballet van Hamburg uitgenodigd voor de voostelling De kleine Zeemeerin van Lera Auerbach in Japan en in San Franscisco. In 2012 speelt Carolina Eyck theremin als soliste op de premières van twee symfonieën :  Mesopotamia en Universe van Fazil Say. De Finse componist Kalevi Aho draagt een thereminconcerto aan haar op dat ze in oktober 2012 voor de eerste keer uitvoert.

Ze was laureate van het Internationaler Musikwettbewerb ARD Berlijn-Brandenburg in 2006. Caroline Eyck heeft de eerste methode gepubliceerd voor theremin, getiteld Die Kunst des Thereminspiels

Agenda