Menu

Biografie

Cecil Castellucci

Cecil Castellucci begon haar artistieke opleiding aan de prestigieuze High School of Performing Arts, nu beter bekend als de LaGuardia High School for the Arts van New York City waar ze theater studeerde.

Cecil Castellucci schrijft boeken voor jongvolwassenen. Haar eerste Graphic Novel The Plain Janes was het eerste deel van de Minx serie (naam van een serie graphic novels gericht op een jongvolwassen vrouwelijk publiek) gepubliceerd door DC Comics. Ze ontving de 2007 Shuster Award for best Canadian Comic Book Writer.

In 2009 schreef ze het libretto voor een originele opera met muziek gecomponeerd door André Ristic, Les Aventures de Madame Merveille in opdracht van  ECM+ (Ensemble Contemporain Montréal), dat zijn première kende in Montreal op  6 en 7 mei 2010 en waarin ook kunst te zien is van Cameron Stewart, Michael Cho, Pascal Girard en Scott Hepburn. De opera werd opnieuw opgevoerd in de winter van 2011 in Montreal. Haar tweede opera met Ristic, Opera Noir (Hockey Noir, the Opera) zal in première gaan in Montreal bij het ECM+ in 2018.

Agenda