Menu

Biografie

Chris Corsano

Chris Corsano is sinds de late jaren ’90 op de voorgrond getreden als drummer in de vrije improvisatie, de avant-rock en  de noise. Hij is op tournee gegaan en heeft opnames gemaakt met saxofonisten zoals Paul Flaherty, Joe McPhee, Mette Rasmussen en Evan Parker; gitaristen zoals Sir Richard Bishop, Okkyung Lee en Jim O’Rourke; en uitzonderlijke kunstenaars zoals Björk, Ghédalia Tazartès, Merzbow en Jandek. Hij speelt mee op meer dan honderd albums.

Hij wil zijn sound steeds verschillend laten klinken dan wat gangbaar is, verlegt de grenzen van wat een drumstel kan doen en experimenteert met allerlei materialen zoals gebogen cellosnaren getrokken over drums, tot circulaire ademhaling in rietjes in contact met de microfoon op hihats…hij heeft een groot aantal percussietechnieken zelf bedacht.

“Corsano doet, ondanks het feit dat hij absoluut de meest teugelloze, energetische en creatieve drummer is in de hedendaagse free jazz, veel meer dan keihard op zijn drumstel slaan. Luid spelen betekent niet dat je subtiliteit mist en  Corsano’s plotse shifts in klanktextuur en dynamiek zorgen voor een wonderlijk schouwspel” – The Wire.

Agenda