Menu

Biografie

Compagnie VoQue

In 1992 richt Jacques Rebotier voQue op, een woord- en muziekensemble, dat talrijke creaties op zijn naam heeft staan, uitgevoerd in La Comédie Française, in het Théâtre National van Chaillot, het Théâtre Nanterre-Amandiers, het Théâtre National van Straatsburg, in de opera’s van Paris, Lyon, Montpellier en in vele landen. Over de grenzen en de kunsttakken heen  brengt de compagnie een mengeling van concerten, poëzie, performances, installaties en lezingen.

VoQue zet het werk verder, dat MSQ, geleid door Marie Roussel, op het vlak van hedendaagse geschriften, reeds ondernam. De compagnie heeft meer dan 50 voorstellingen geproduceerd, geschreven en bedacht door haar directeur Jacques Rebotier, vaak in nauwe samenwerking met regisseur en beeldend kunstenares Virginie Rochetti. De kern van het team bestaat uit Bertrand Couderc voor de belichting, Bernard Valléry voor de klank en Frédérique Bruyas, raadgeefster, regieassistente en voorleesster-actrice. Geneviève Chardin had lange tijd de administratieve leiding van Voque. Nu is Marion Gastaldo productie-administratror en Anne-Marie Tinot Voorzitster.

VoQue krijgt theater- en muzieksubsidies van DRAC Île-de-France (Direction Régionale des Affaires Culturelles, onderdeel van het Franse Cultuur- en Communicatieministerie. De Compagnie wordt eveneens ondersteund door SACEM (Société des Auteurs, Compositeurs et Editeurs de Musique).

Agenda