Menu

Biografie

Daan Vandewalle

Daan Vandewalle geniet een internationale reputatie als specialist in hedendaagse muziek, in het bijzonder Amerikaanse (geschreven) pianomuziek van de 20ste en 21ste eeuw.

Hij studeerde aan het conservatorium van Gent bij Claude Coppens en aan het Mills College in Californië bij Alvin Curran, en heeft wereldwijd talrijke aan Amerikaanse muziek gewijde concerten en lezingen gegeven.

Sinds zijn debuut in 1992 (op Ars Musica!) werden zijn recitals en projecten steeds diverser en uitdagender. Hij improviseerde met David Moss, Fred Frith, Han Bennink, Chris Cutler, Tom Cora, op festivals door heel Europa.

Zijn programma’s zijn vaak zeer atypisch, zowel op technisch als op intellectueel gebied, en combineren het klassieke repertoire (complete Mussorgsky, set van Chopin studies) met creaties van nieuwe werken die speciaal voor hem geschreven zijn (Frith, Newman, Rzewski, Curran, De Alvear, Barlowe…).

Hij heeft samengewerkt met talrijke ensembles (The Simpletones, Champ d’Action, Tense Serenity, Vapori del Cuori, Sonic Youth, Ostravska banda) en vormt een pianoduo met Geoffrey Douglas Madge. Daan Vandewalle kreeg in 2000 de Jeanne en Willem Pelemans Prijs van de Belgische Componisten Unie.

Afgelopen evenementen