Menu

Biografie

Egidija Medekšaitė

Egidija Medekšaitė ontvangt een Doctoraat compositie van de Durham University van Prof. Richard Rinjvos en Dr Sam Hayden in 2016. Ze studeerde voordien compositie aan de universiteiten van the Lithuanian Academy of Music and Theatre (Prof. Rytis Mažulis), aan de Stuttgart Academy of Music, waar ze onderricht kreeg van Marco Stroppa en Caspar J. Walter. In 2003 nam ze deel aan het Programme of Composition and Music Technology in Tampere (Finland).

Egidija Medekšaitė componeert over het algemeen kamermuziek en combineert akoestische en elektronische klanken. Een van de belangrijkste onderliggende principes van haar werk is een strenge organisatie van alle parameters van de muziek, gebaseerd op vooraf gedefinieerde patronen. Medekšaitė’s muziek klinkt echter meer als een meditatieve stroom dan als een mathematische structuur.

De structuren  van de Indische muziek vinden vaak hun weg naar haar post-minimalistisch werk. Het lijkt niet alsof haar muziek volgens strenge structuralistische principes is opgebouwd, ze klinkt eerder  als een hypnotische stroom van klanken.

Agenda