Menu

Biografie

Ensemble 21

Het Ensemble 21 werd opgericht aan de vooravond van de XXIste eeuw, uit nood aan een andere kijk op de muziek van vandaag. Overtuigd van de noodzaak om van de actuele muziek een levende kunstvorm te maken en ze dichtbij het publiek te brengen, bevoordeelt het Ensemble 21 zijn relatie met de architectuur (les arts de l’espace ?) en de poëtische dimensie van de keuze van zijn repertoire.

Het werk van Luciano Berio bracht het Ensemble 21 samen in 1999, voor een concert in het Museum voor Spontane Kunst. Het werd heel goed ontvangen door de muziekcritici. Sindsdien blijft het Ensemble 21 zich onderscheiden door de strengheid enerzijds en het enthousiasme anderzijds dat zo eigen is aan zijn vertolkingen.

Het Ensemble 21 blijft zich vernieuwen en heeft het publiek de afgelopen seizoenen programma’s voorgeschoteld die werken uit verschillende periodes op subtiele wijze mengen, meer bepaald op het slotconcert van het festival de Wallonie in het Théâtre Jean Vilar in een programma getiteld Contes et Berceuses.

Agenda