Menu

Biografie

Ensemble Musiques Nouvelles

Musiques Nouvelles is vijftig geworden in 2012 en straalt van levenslust binnen een stevige en dynamische structuur: Le Manège Mons, in 2017 herdoopt tot Mons Arts de la Scène (MARS) en waarbinnen Musiques Nouvelles sinds 2002 voor de muzikale creatie en productie instaat.

Jean-Paul Dessy bekleedtt sinds 1997 de artistieke en muzikale leiding van het ensemble dat zich toelegt op de ontplooiing van de muzikale verbeelding.

Sinds zijn oprichting in 1962, brengt Musiques Nouvelles vernieuwing, geeft het een sterke impuls aan hedendaagse muziekvormen, promoot het hun formele geografische en culturele verscheidenheid en stapelt het bestellingen en producties op in België en over de hele wereld. Of het nu gaat om nationale en internationale festivals of vernieuwende Europese projecten, steeds weet Musiques Nouvelles betekenis en emotie aan de muziek toe te voegen.

 

Het ensemble combineert tegenwoordig traditie en durf, verkent toekomstige klankwerelden, bedenkt concertvormen die de luisterpraktijk verdiepen en ondersteunt de ontwerpers  (weet nt meer hoe we céeateur in deze context precies vertaalden) van de Fédération Wallonie

Agenda