Menu

Biografie

Fabian Coomans

Fabian Coomans is de pianist van het ensemble Besides, dat hij in 2009 met een aantal musici oprichtte. Het brengt een repertoire dat zich door de atypische samenstelling van het ensemble (fluit, sax, viool, cello, harp, gitaar, piano, slagwerk en elektronica) duidelijk buiten het gebruikelijke repertoire van de nieuwe muziek bevindt.

Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Pascal Sigrist (piano), Wim Henderickx (analyse en compositie) en Bart van Oort (pianoforte), en specialiseerde zich nadien aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in hedendaagse muziek bij de ensembles Ictus en Spectra.

Hij werkt regelmatig met datzelfde Ictus, het ensemble Sturm und Klang, het Ensemble 21, Champ d’Action, Spectra, Nadar, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van en het Brussels Philharmonic. Hij was ook medeoprichter en -organisator van het WHAT’S NEXT festival, dat jaarlijks in Brussel plaatsvindt en dat een forum is voor de ontwikkeling van nieuwe muziek in België en daarbuiten,.

Het Goeyvaerts Strijktrio en de ensembles Nadar, 21, Besides en Aton speelden zijn composities in Leuven (‘t Stuk), Brussel, (Bozar, Conservatorium), Brugge (Concertgebouw) en Gent (De Bijloke, Orpheus Instituut).
Hij werkt eveneens als lesgever en begeleider aan de muziekacademie van Oudergem.

Il travaille également comme professeur et accompagnateur à l’académie d’Auderghem.

Agenda