Menu

Biografie

Fabian Fiorini

Na een opleiding in klassieke en Afrikaanse percussie start Fabian Fiorini met pianostudies op zijn vijftiende. Sinds die dag, zoekt hij de weg naar het onhoorbare.

Hij brengt al zijn tijd door met componeren, improviseren, het arrangeren en het uitvoeren van de meest verrassende  liederen.

Op die groot geopende weg, is hij de volgende persoonlijkheden en/of ensembles tegengekomen : Les Tarafs de Haïdouks, Ictus Ensemble, Aka Moon, Octurn, Magik Malik, Gilbert Nouno, l’Ensemble InterContemporain, Anna Teresa De Keersmaeker, TG Stan, Le Groupov, Garrett List, Frederic Rzewski, Philippe Pierlot, Pierre Vaiana, Kris Defoort, Fabrice Murgia, Lorent Wanson op plekken die zo veraf staan van elkaar als twee regendruppels wanneer ze tegelijk en tegengesteld neervallen.

Hij houdt ervan de muziek van zijn meesters te herwerken om nieuwe horizonten te verkennen, nieuwe auditieve perspectieven te openen, als daar zijn : J.S. Bach, F. Chopin, R. Strauss, K. Weill, D. Scarlatti, T. Monk, C. Parker.

Hij onderwijst improvisatie sinds 2011 aan het Conservatoire Royal de Liège  en de Gevorderde Opleiding in Langage Contemporain, sinds 2015 aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, Jazz arrangement en Kunst aan de Carré de Mons en Jazz harmonie aan jonge klassieke muzikanten boordevol talent.

Hij componeerde het verplicht werk voor de halve finales van de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor piano in 2016.

Afgelopen evenementen