Menu

Biografie

Fabio Cifariello Ciardi

Fabio Cifariello Ciardi maakt gebruik van klank en technologie om echte woorden voort te brengen. Zijn huidige interesse gaat uit naar ‘verklanking’ en instrumentale transcriptie van het ritme en de modulaties van de gesproken stem.

Hij heeft compositie, elektronische muziek en musicologie gestudeerd aan het  Muziekconservatorium van Rome en aan de Universiteit van Bologna. Hij heeft eveneens met Tristan Murail, Philippe Manoury (IRCAM) en Franco Donatoni (Accademia S.Cecilia) gestudeerd.

In 1991 wint hij de selectie voor de Muziekinformaticacursus aan het IRCAM. In 1995 is hij componist in residentie aan het Electronic Music Studio (EMS) te Stockholm. Zijn composities zijn op talrijke internationale festivals bekroond: Ennio Porrino 1989 (Cagliari), L. Russolo 1992 (Varese), MusicaNova 1993 (Praag – Tjsechië), Olympia 1993 (Athene – Griekenland), of nog Spectri Sonori93 (Tulane – VS). Hij krijgt talrijke opdrachten van instituten zoals de Biënnale van Venetië, Halle 14 Leipzig & ACC Gallery Weimar, het Institut für Neue Musik Freiburg of de Stockholm Electronic Music Studio.

Hij heeft software ontwikkeld voor dissonante berekeningen, voor klankspatialisatie, de verklanking van financiële data, de muzikale transcriptie van de gesproken stem en andere compositietools die computergestuurd zijn. Hij heeft samengewerkt met het Departement van Psychologie en Architectuur van de La Sapienza universiteit en het Research Institute for Music Theatre, allebei in Rome.

Agenda