Menu

Biografie

Fågelle

Fågelle, die uit de Scandinavische experimentele muziekscene opborrelt, is een wilde botsing van lyrische schoonheid en ongeremde, rauwe expressie, waarbij soundscapes, boordevol ingewikkelde details intieme en krachtige stemgeluiden ontmoeten. Haar stem scheurt door geluid en stilte en vormt het instrument waarmee ze existentiële angst en vrouwelijke ervaring, een gave en een vloek tegelijk, onderzoekt.

Als soloartieste heeft Fågelle een unieke stijl ontwikkeld waarin ze gitaar, zang en elektronica op een organische en expressieve manier mengt. De gitaar wordt een klankkast die ze krachtig en zowel met weelderige melodieën als veldopnames van stedelijke beweging verkent.

Samen met producer en medewerker Henryk Lipp (Blue for Two, Anna von Hausswolff, Union Carbide) produceerde en nam Fågelle haar veelgeprezen debuutalbum Helvetesdagar (2019) op. Het werd door het Zweedse Gaffa magazine “een recht door zee, compromisloos, ongefilterd, eerlijk, moedig en meesterlijk album” genoemd en door Gigwise omschreven als “spiraalsgewijs uit het zicht van verdriet en zonlicht en sensatie – gewichtloos”.

Fågelle toerde door Europa en speelde in zalen en op festivals als Heroines of Sound (Berlijn), Pawilon (Poznan), Woman SRSLY (Londen), Klangfestival (Linz), 4fakultät (Hamburg), Dampfzentrale (Bern), p.m.k (Innsbruck), Kolonia Artystów (Gdansk) en in het Tsjechisch Muziekmuseum (Praag).

 

 

 

Afgelopen evenementen