Menu

Biografie

Felipe Radicetti

Filip Rathé (1966) studeerde piano en orkestdirigent aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hij vervolmaakte zich verder als dirigent bij Laszlo Heltay en Pierre Cao en studeerde compositie bij Lucien Goethals. Aan de Universiteit van Gent behaalde hij een Masters Musicologie bij Professor Herman Sabbe.

Sinds 1993 is Filip Rathé artistiek leider en dirigent van SPECTRA, het ensemble voor hedendaagse muziek waarmee hij in heel Europa en Zuid-Amerika concerteerde en meer dan 130 nieuwe werken creëerde.

Hij was gastdirigent van o.m. het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Vlaams Radio Koor en van verschillende ensembles (o.a. I Solisti del Vento, Hermes Ensemble, Aquarius Ensemble (N), Musiques Nouvelles).

Filip Rathé schreef o.m. Canção do Caminho (SSAATTBB; 1998), O ultimo poema (ensemble; 2001), Das Utopias (17 string players; 2003), Canção de vidro (16 voices; 2004) en La velocidad de las Tinieblas (versterkte stem en ensemble; 2005). Op dit ogenblik voltooit hij op vraag van de Neue Vokalsolisten Stuttgart de cyclus No marmore de tua bunda voor zes solo-stemmen. Zijn werken werden gecreëerd door o.m. het Vlaams Radio Koor, ASKO (N), SPECTRA, Collegium Instrumentale Brugense, Exaudi, Kremerata Baltica en de Neue Vokalsolisten Stuttgart.

Afgelopen evenementen