Menu

Biografie

François Couvreur

Componist, klassiek en elektrisch gitarist, kamermuzikant en improvisator, François Couvreur werd in 1992 geboren in Brussel en studeerde aan het Koninklijke conservatorium van Luik bij Michel Fourgon, Hughes Kolp en Adrien Brogna.

Als componist werkt hij vaak samen met onder andere Ensemble Hopper waarvan hij ook de vaste gitarist is. Ook werd zijn werk al gebracht door Ensemble 88 (Holland), Musiques Nouvelles, het Ukho Ensemble (Kiev, Oekraïne), het Orchestre Royal Philharmonique de Liège en Ensemble Dodéka, in het theater van Luik, Espace Shengor (Brussel), Flagey (Brussel), de Salle Philharmonique van Luik, in Zagreb en Split (Kroatië), in Utrecht, in Kiev (Oekraïne) en in het conservatorium van München, Maastricht, Bergen en Luik. Zijn muziek werd geschreven voor festivals zoals Loop festival, Images Sonores, Echanges et créations festival (Bergen en Luik), Ars musica en voor andere concerten ter diverse gelegenheden. Zijn stuk ” A soffio solo “, in opdracht van het Orchestre Royal Philharmonique de Liège, werd in mei 2015 gecreëerd onder de leiding van Christian Arming en werd herschreven in hetzelfde jaar voor ensemble. François Couvreur is prijswinnaar van de competitie “ça balance classique” 2017 en finalist van de internationale compositie competitie van Cità di Udine (Italië) in 2016.

François Couvreur is ook actief als muzikant en geeft regelmatig concerten. Dit doet hij alleen of in gevarieerde setting en uiteenlopende richtingen (kamermuziek, improvisatie, klassieke repertoire van de gitaar, creaties en hedendaagse muziek). Hij speelt in België en in het buitenland.

Afgelopen evenementen