Menu

Biografie

François Daudin-Clavaud

François Daudin Clavaud heeft talrijke stukken voor drie fluiten geschreven voor het Trio d’Argent, waarvan hij een van de mede-oprichters is, die regelmatig opgevoerd worden in de hele wereld. Deseo de Sol, D’Ici et d’Ailleurs… Zijn composities worden vaak beïnvloed door modes en ritmes die hij ontdekt heeft tijdens zijn vele reizen, meer bepaald in Azië en de Amerika’s.

Zijn kennis van fluit als vertolker inspireert hem tot vele composities voor het instrument : Altérité pour flûte seule (1990), Gaïa pour dix flûtes (1990) en High Way pour six flûtes et violoncelle solo (2006). In 2002, schrijft hij zijn eerste stuk voor orkest, Carillon, bestelling van de harmonie van Harnes (Pas de Calais). Deze compositie van minimalistische aard is gebaseerd op het populaire lied La chanson du Pays d’Artois.

Tijdens een academie in het kader van het forum van het IRCAM groeit zijn interesse voor “klanksynthese” en “bewerking in real time”. Hij ontwikkelt in 2014 sonore interactieve reeksen voor de concertvoorstelling El Horizonte van het Trio d’Argent in samenwerking met de componist Léon Milo. In 2011, stellen ze Courants d’air voor in het kader van de Présence électronique / INA-GRM in de 104 te Parijs.

Agenda