Menu

Biografie

Frank Braley

Frank Braley debuteert op zijn tiende bij het Filharmonisch Orkest van Radio France. Op zijn achttiende begint hij aan het Conservatorium van Parijs waar hij gaat studeren bij Pascal Devoyon en Jacques Rouvier. In 1991 neemt hij deel aan de Koningin Elisabeth Wedstrijd en behaalt er de Eerste Grote Prijs en de Publieksprijs.

Sindsdien treedt hij op in de belangrijkste zalen van Europa, Japan, de V.S. en Canada. Onder leiding van dirigenten zoals Charles Dutoit, Armin Jordan, Christopher Hogwood, Sir Neville Marriner, Yutaka Sado of Kurt Masur, speelt hij met de Philharmonique van Radio-France, het Orchestre National de France, het Orchestre de Paris, het Gewandhausorchester van Leipzig, het London Philharmonic, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Tokyo Philharmonic en het Boston Symphony Orchestra.

Braley wijdt zich ook aan kamermuziek. Zo speelt hij met Renaud Capuçon, Maria João Pires, Augustin Dumay, Emmanuel Pahud, Roel Dieltiens en het Explorations Ensemble.

Zijn repertoire behelst een groot aantal werken en omvat verschillende periodes: Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Liszt, Dvorák, Richard Strauss, Gershwin en eveneens een keur aan Franse componisten zoals Saint-Saëns, Ravel, Poulenc… .

Agenda