Menu

Biografie

Garth Knox

Garth Knox, van Schots/Ierse afkomst, altviolist en nieuwsgierig verkenner, begint zijn carrière binnen de grote klassieke orkesten van Londen (Royal Philharmonic, English Chamber Orchestra), en bij de London Sinfonietta voor hedendaagse muziek. Vervolgens bekleedt hij de plaats voor altviool gedurende één jaar bij La Fenice, de Opera van Venetië, voor hij lid wordt van het Ensemble Intercontemporain tussen 1983 en 1990, waarbij hij talrijke werken uitvoert als solist kamermuziek (Boulez, Xenakis, Donatoni, …).

In diezelfde periode werkt hij samen met kunstenaars zoals Christophe Coin (Ensemble Mosaïque, barokmuziek op oude instrumenten) en György Zamfir (folkloremuziek uit Roemenië). Van 1990 tot 1997, is Garth Knox de altviolist van het Arditti Kwartet, waarmee hij over de hele wereld reist.

Daarnaast toont Garth Knox veel interesse voor de theatrale kant van muziek. Hij speelt in muzikale theatervoorstellingen met Carlos Wittig en Micheline Uzan, en treedt regelmatig op als duo met Frédéric Stochl. Hij componeert muziek voor theater en dans evenals voor concertstukken. Uit het theater put hij heel wat inspiratie. Zijn voorliefde daarbij gaat vooral uit naar stukken die vanuit de scenische situatie de muzikale mogelijkheden gaan ontdekken.

Agenda