Menu

Biografie

Giusy Caruso

Een verfijnde muzikaliteit en een charismatische podium présence, doordrongen van een aangrijpend temperament en een intellectueel heldere pianotechniek zijn, volgens de verzamelde Europese muziekpers, de onmiskenbare vaardigheden van de Italiaanse pianiste Giusy Caruso.

Ze studeerde cum laude af in Piano en Filosofie, en haar brede interesses in Musicologie, Filosofie, Theater, Dans, Improvisatie, Yoga en Oosterse culturen, vormden haar tot een uiterst veelzijdige artiste.

Met deze brede waaier aan ervaringen als achtergrond, weten haar persoonlijke concertprojecten, uitdagende performances en onconventionele thematisch-artistieke evenementen, gebaseerd op een van klassiek tot hedendaags overspannend repertoire, een steeds groter publiek te bekoren.

Haar didactisch doel is, gekoppeld aan het yogische principe van de wisselwerking tussen lichaam en geest, het overbrengen van enthousiasme, vastberadenheid en doorzettingsvermogen op jonge musici en studenten door het benadrukken en versterken van hun individualiteit en hun respect voor het filologische aspect van de muzikale tekst.

Mevrouw Caruso is een pianiste voorgesteld door het SIMC – de Italiaanse Vereniging van Hedendaagse Muziek in Milaan. Zij is tevens kunstenaar-onderzoeker in België.

Afgelopen evenementen