Menu

Biografie

Gregory d’Hoop

Grégory d’Hoop werd geboren in 1986 en studeerde in 2009 af met grote onderscheiding als master blokfluit aan het conservatorium van Brussel bij Frédéric de Roos en master compositie aan het conservatorium van Bergen met grote onderscheiding (bachelor) bij Claude Ledoux. Hij vervolmaakt zich als componist bij Jean-Marie Rens (AKDT [B]), Thierry Blondeau (Musicalta [FR]) en Peter Swinnen (ARAM [FR]) en als fluitist bij Jérôme Minis (Farnière [B]), Sébastien Marq (Lisieux [FR]) en Gerd Lünenbürger (Urbino [IT]). Vanuit een belangstelling voor de vrije improvisatie werkte hij samen met Michel Massot en Pascal Contet. In 2007 sticht hij het trio Machine Arrière.

In 2004 werd hij bekroond in de Axion Classics Dexia wedstrijd voor blokfluit en voor compositie. In 2008 ontvangt hij de Prijs André Souris voor jonge veelbelovende componisten in de Franstalige gemeenschap van Belgirë; in 2011 werd hij laureaat van de Belgische Stichting Roeping.

Grégory d’Hoop zet momenteel zijn compositiestudie aan de Universität der Künste in Berlijn, waar hij eveneens in 2011 afstudeerde als blokfluitist met de grootste onderscheiding.

Afgelopen evenementen