Menu

Biografie

Karl Naegelen

Frans componist geboren op 20 mei 1979 in Bourg-en-Bresse.

Hij is saxofonist en gitarist van opleiding, en heeft interesse voor alle soorten muziek, van jazz tot rock, van klassiek tot hedendaags. Karl Naegelen studeerde aan het Conservatoire supérieur de Lyon, met name bij Robert Pascal en Denis Lorrain, en aan de Musikhochschule in Hamburg.

Hij heeft een passie voor improvisatie en niet-Europese muziek, maakte verschillende reizen naar Surakarta in Indonesië en tracht in zijn schrijven de flexibiliteit en spontaniteit die kenmerkend zijn voor orale traditionele muziek te behouden door een constante zoektocht naar klankkwaliteit en timbres.

Hij componeert voor verschillende scenische vormen en bedenkt een nieuwe muzikale en theatrale vorm (“Une saison en enfer”, 2010). Hij werkt nauw samen met de uitvoerders van zijn werken, zowel ervaren professionals als Wilhem Latchoumia (Piano Guiro, 2011), als amateurs zoals het Arioso koor (Iss, 2008) of kinderen (La voix du Dalang, 2010; L’épopée du vent, 2012). Hij neemt ook deel aan projecten met een educatieve dimensie. Zijn werken worden uitgevoerd in Frankrijk (de Musica festivals, Musique-action…) en in het buitenland (Duitsland, Verenigde Staten, Japan…).