Menu

Biografie

Kobe Van Cauwenberghe

Na een masterdiploma van het conservatorium van Gent, waar hij studeerde bij Tom Pauwels, behaalde hij ook een Master in Contemporary Performance aan de Manhattan School of Music, waar hij studeerde bij David Starobin en Mark Stewart. Om deze studie te verwezenlijken verwierf hij een beurs van de Belgian American Education Foundation.

Tijdens zijn driejarig verblijf in New York City, was Kobe de vaste gitarist bij het Wet Ink Ensemble en was hij als freelancegitarist betrokken bij verschillende grote projecten waaronder een tournee met het Signal Ensemble en Helmut Lachenmann naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de componist, en met het Talea ensemble en de Amerikaanse creaties van Fausto Romitelli’s Professor Bad Trip, An Index of Metals en zijn solo werk Trash TV Trance.

Momenteel maakt Kobe deel uit van het elektrisch gitaarkwartet Zwerm, dat hij in 2007 mee oprichtte, en is hij ook vast lid van het Nadar Ensemble. Als freelancegitarist speelt hij met het Ictus ensemble in Brussel en met verschillende ensembles in Parijs en New York. Daarnaast vormt hij ook het gitaarduo Oh Mensch met Matthias Koole met wie hij in 2014-2015 een beurs kreeg voor een residentie aan de prestigieuze Akademie Schloss Solitude in Stuttgart. Hij is ook actief als solist en bracht in februari 2015 een eerste solo-CD uit op het New Yorkse label Carrier-records

Agenda