Menu

Biografie

Laurence Moletta

In 2007 beëindigt Laurence Moletta haar cursus elektroakoestische compositie aan het  Conservatoire national de musique de Lyon-Villeurbanne en zet haar studies verder in België, waar ze een opleiding volgt aan het Centre des Ecritures Contemporaines Numériques de Mons.  Daar ontdekt ze de digitale kunst en het gebruik van sensoren. Ze heeft interesse voor de relatie tussen muziek en nieuwe technologie en ontwikkelt een digitale draadloze werkwijze die haar toelaat haar compositievaardigheden als muzikante in de elektroakoestische muziek te benutten.

Als gevolg van heel wat live performances waarbij ze doodstil achter haar computer staat en met gebruikmaking van een hele reeks MIDI keyboards, ontwikkelt ze het idee waarbij ze zich voortbeweegt in de ruimte en een echte aanwezigheid gaat vormen tijdens haar live optredens.

In 2013 houdt Laurence Moletta haar eerste residentie voor creatie in de Fabrique de Théâtre. Ze ontwikkelt er haar klankcreaties met behulp van digitale middelen op haar lichaam wat de deur opent naar een multidisciplinair werk. De ruimte, het lichaam en de klank vormen haar nieuwe experimentele domeinen.

Agenda