Menu

Biografie

Lola Malique

Lola Malique behaalde in 2016 een Master in klassieke cello aan de Haute École de Musique de Lausanne in de klas van François Salque, na het behalen van een Diplôme National Supérieur Professionnel du Musicien en een Licence aan de Pôle Supérieur de Seine-Saint-Denis in de klas van Florian Lauridon. Ze perfectioneerde haar vaardigheden met persoonlijkheden als Philippe Muller, Sung Won Yang, het Manfred Quartet en het Voce Quartet als onderdeel van ProQuartet.

Parallel aan deze instrumentale opleiding verdiepte ze met Laura Littardi in de zang  (jazz, Frans chanson) in de Cité des Arts in Parijs.

Ze begeleidde de schrijver Abdellatif Laâbi (Goncourt de la Poésie Prijs 2009) op cello tijdens de Nuit de la Poésie 2017 in het Institut du Monde Arabe, tijdens de Printemps du Livre in Tanger in het voorjaar van 2018 en in het Yves Saint-Laurent Museum in Marrakech in 2019.

Als stichtend lid van het Parijse ensemble 20° dans le noir ontwikkelde en promootte zij in samenwerking met hedendaagse componisten een nieuw repertoire voor cello en kamermuziek.

Ze schreef en voerde de muziek uit voor de show van Yoann Bourgeois, La Mécanique de l’Histoire, die in oktober 2017 in het Panthéon in het Théâtre de la Ville in première ging.

Ze componeerde ook de muziek voor de shows Au fond, la Chose met actrice Cécile Martin, Ce que j’ai dans le ventre met danseres Maud Mirroux.

In mei 2019 bracht Lola Malique haar eerste album Le Meilleur Lit uit, gedistribueerd door Musicube.

In 2020 schreef ze de toneelmuziek voor de voorstelling Insinuation van het dansgezelschap Trafic de Style.

Ze componeerde en voerde de muziek uit voor de voorstelling Alice de l’autre côté du miroir met illustrator Federico Mozzi en acteur Michaël Faucard, die in de zomer van 2020 tijdens een tournee door Zuid-Amerika (Chili, Argentinië, Colombia) zal worden uitgevoerd.

Afgelopen evenementen