Menu

Biografie

Lorenzo De Angelis

Lorenzo De Angelis vangt zijn studies Choreografie aan in 2004 aan in het CDC- Toulouse (Centre de Développement Choréographique) , en vervolgens aan het CNDC van Angers (Centre National de Danse Contemporaine) onder leiding van E. Huynh.

Afgestudeerd kan hij meteen aan de slag met Pascal Rambert met wie hij drie creaties maakt : Toute La Vie, Libido Sciendi en Mémento Mori. Hij werkt eveneens samen met Vincent Thomasset en heeft hij vertolkingen neergezet voor Alain Buffard, Youn Soon Cho Jacquet, Marlene Monteiro Freitas, Yves-Noel Genod, Fabrice Lambert … .

Tegelijkertijd ontwikkelt hij zijn eigen werk en creëert een serie culinaire installaties en performances. Sinds 2016 bedenkt hij voorstellingen zoals HALTEROPHILE, een opvoering tussen choreografische one-man-show en metafyische lapdance, getoond in het Théâtre de Vanves, het Palais de Tokyo in Parijs en La Raffinerie in Brussel; of ook De La Force Exercée, rituel pour un bodybuilder voorgesteld in de Ménagerie De Verre, in het Théâtre de Vanves of in La Passerelle.

Agenda