Menu

Biografie

Luc Ferrari

Luc Ferrari begint vanaf 1946, parallel aan zijn pianostudies, te componeren. Vanaf 1952 komt hij regelmatig in Darmstadt waar zijn instrumentaal werk Musik der Zeit, net als in Parijs en in Keulen, wordt uitgevoerd.

Hij vervoegt de Groupe de Musique concrète in 1958 en blijft er tot 1966. Samen met Pierre Schaeffer richt hij de Groupe de Recherche Musicale (1958-59) op. De Groupe houdt zich bezig met pedagogische activiteiten, een reeks uitzendingen over Musique concrète (1959-60), de artistieke leiding van en research binnen een klein ensemble met Konstantin Simonovich als orkestleider en ten slotte ook instrumentaal onderzoek (1961-62).

In 2004 wijden het Ensemble Ars Nova en de stad Poitiers een festival van acht dagen aan zijn elektro-akoestisch werk, zowel voor solisten als voor Orkest. In het kader van het “AUDIOFRAMES, paysages sonores“ in Rijsel 2004, organiseert Ars Nova « 8 dagen met de muziek van Luc Ferrari, componist die niet in één categorie onder te brengen valt.” In november 2004 wijdt de Structure d’action musicale van Toulouse tijdens haar festival Novelum een concertweek aan zijn composities voor elektro-akoestische muziek en ensembles, waaronder een opdracht van het GMEA Albi (met steun van de staat).