Menu

Biografie

Malin Bång

Malin Bång ontvouwt in haar œuvre de gedachte dat de essentiële componenten van de muziek beweging en energie zijn. Zij vertrekt in haar muziek vanuit de introductie van concrete klanken; het aangewende muzikale materiaal moet vervolgens de creatie van een breed spectrum aan klanken en muzikale handelingen toelaten.

Bång is een veelzijdige, eclectische kunstenares. Ze studeerde compositie, piano en geschiedenis van de filosofie. Ze neemt deel in haar eigen muziekcreatie via elektronische klanken en improvisatie. Ze volgde talrijke masterclasses, zoals bij Brian Ferneyhough, Gérard Grisey, Philippe Manoury of Walter Zimmermann en studeerde aan de Piteå Muziekacademie in Zweden, de Universität der Künste te Berlin, de Royal Academy of Music te Stockholm en aan de Göteborg University. Haar werken worden onder meer uitgevoerd door de Cairn, Recherche en Contrechamps ensembles.

Malin Bång is componiste in residentie en artistiek co-directrice van de Curious Chamber Players, een Zweeds ensemble voor hedendaagse muziek waarmee ze actief samenwerkt sinds 2003. In 2010, ontving ze de prijs voor compositie Staubach Honoria van het Internationales Musikinstitut Darmstadt.

Agenda