Menu

Biografie

Marianne Pousseur

Tijdens haar studies klassieke zang en kamermuziek aan het Luikse Conservatorium zingt Marianne Pousseur in de twee ensembles geleid door Philippe Herreweghe, het Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale.

Tegelijkertijd neemt ze deel aan verschillende voorstellingen in het Théâtre du Ciel Noir onder leiding van Isabelle Pousseur. Hun toneelversie van Arnold Schönbergs Pierrot lunaire is het onderwerp van een film met het Ensemble Musique Oblique onder de muzikale leiding van Philippe Herreweghe en een cd-opname voor het label Harmonia Mundi France.

Met een repertoire dat voornamelijk gericht is op de 20e eeuw, op creatie en muziektheater treedt ze regelmatig op met ensembles zoals het Schönberg Ensemble in Den Haag, Remix in Porto, Die Reihe in Wenen, het Ensemble Intercontemporain, dat laatste onder leiding van Pierre Boulez. Het Parijse Herfstestival nodigt haar uit om Infinito Nero van Salvatore Sciarrino op te voeren. Van Sciarrino vertolkt ze ook Lohengrin met het Ensemble intercontemporain, het Asko Ensemble (Amsterdam) en het Risognanze Ensemble (Milaan). Met dit laatste ensemble neemt ze in 2008 het werk op voor het Col legno-label. Deze opname wint in 2009 in Cannes de MIDEM Classical Awards.

Haar theatrale ervaring laat haar toe de recitatieven van grote symfonische werken zoals Psyché van César Franck en Peer Gynt van Edvard Grieg te vertolken in een concertante versie onder leiding van Kurt Masur met het Orchestre national de France en het London Philharmonic Orchestra.

In samenwerking met Enrico Bagnoli heeft ze verschillende muziektheatercreaties geënsceneerd, waaronder Songbooks van John Cage, Le Chant des Ténèbres, een show opgebouwd uit liederen van Hanns Eisler en Bertolt Brecht en L’Histoire de Babar van Francis Poulenc met het Orchestre Leonardo da Vinci onder leiding van Oswald Sallaberger. Met dezelfde medewerkers creëert ze ook een enscenering van L’Enfant et les Sortilèges van Maurice Ravel.

Afgelopen evenementen