Menu

Biografie

Marie-Annick Béliveau

In 2015 voert Marie-Annick Béliveau het solospektakel Les Chants du Capricorne van Scelsi op in een regie van Pauline Vaillancourt. Haar vertolking wordt unaniem zeer goed ontvangen en ze behaalt er de Prix Opus van het muzikaal evenement van het jaar mee, uitgereikt door het Conseil Québécois de la musique.

Ze zingt Wo Bist Du, Licht! van Claude Vivier in Munchen met het Münchener Kammerorchester en in Montréal met het ensemble van de SMCQ (Société de Musique Contemporaine de Quebec) onder leiding van Walter Boudreau. De opname van dit werk wordt bekroond met de prix Opus voor opname van het jaar, categorie moderne en hedendaagse muziek. Ze zingt gedurende meer dan 10 jaar bij het Kore Ensemble waarmee ze onder andere. Bel Canto van Cassandra Miller creëert.

Marie-Annick Béliveau is kunstenares in residentie bij Chants Libres en ze heeft er drie avonden bedacht, geproduceerd en uitgevoerd onder de naam les Salons de l’Ombre Jaune: Ana et le Lion d’Or, Bel Canto au Lion d’Or  en Celos au Lion d’Or.

Agenda