Menu

Biografie

Max Charue

Als percussionist, beïnvloed door jazz en traditionele muziek heeft Max Charue binnen zijn groep Quintessence steeds ruim gebruik weten te maken van de klankkleur van exotische instrumenten zoals de udu, cajon, sansula, ocean drum, enz..

Max Charue werkt regelmatig samen met het Ensemble Les Agrémens (onder leiding van Guy Van Waas), het Orchestre Philharmonique Royal de Liège – OPRL –  (solist in 2015, 2016 en 2018), het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie – ORCW –  (solist in 2014 en 2016), Musiques Nouvelles, het Ensemble 21, … en improviseert samen met Gil Depreter in het stuk Cent Mille Etoiles, een hommage aan Gilbert Bécaud.

Als percussionist, heeft Max Charue de wedstrijd Classic Academy 2015 van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège gewonnen. Dit gaf hem onder andere de gelegenheid om in maart 2016 een solo recital te spelen in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Tijdens het Festival de Wallonie in 2016, creëerde Max Charue samen met het O.R.C.W., gedirigeerd door J-F Chamberlan, Machine Mécanique (d’Orient désorienté), het Concerto voor Percussie en Snaarorkest van  Claude Ledoux .

Agenda