Menu

Biografie

ColombierMichel(c)DougMckenzie_WEB1

Michel Colombier

Ontdekt door Michel Magne die hem aanneemt als pianist en arrangeur, staat Michel Colombier op zijn 22ste reeds aan het hoofd van het platenlabel Barclay. Hij arrangeert het eerste Engelstalige album van Charles Aznavour, geproduceerd door Quincy Jones.

Hij heeft samengewerkt met Pierre Henry (Messe pour le temps présent, 1967), Serge Gainsbourg (Bonnie and Clyde, Anna, Requiem pour un con, Élisa), Barbara (het album L’Aigle noir, 1970), Michel Polnareff (de albums Coucou me revoilou en Ménage à trois), Brigitte Fontaine (Maman j’ai peur), Claude Nougaro (het album Pacifique, 1988). In 1977 schrijft hij de arrangementen voor het album Even in the Quietest Moments van Supertramp.

In 2003, arrangeert hij de strijkinstrumenten voor het album American Life van Madonna en voor Don’t Tell Me, nummer op het album Music in 2000.

Zijn bekendste nummer is waarschijnlijk Emmanuel, geïnspireerd door het Concerto voor hobo in re mineur van Alessandro Marcello dat tussen 1975 tot 1983 als begin en eindgeneriek diende van het Franse televisienet Antenne 2. De titel Emmanuel gaf Michel Colombier aan het stuk als eerbetoon aan zijn als kind overleden zoon.

Agenda