Menu

Biografie

Michiel Schrey

Michiel Schrey is in het bezit van een Master van de Université McGill. Hij ontvangt een beurs van het Conseil des Arts et des Lettres te Québec die hem toelaat zich te vervolmaken in Londen bij Yvonne Minton en Diane Forlano, om zijn opleiding af te maken bij Jan Simmons te Montréal.

Michiel Schrey heeft barokrepertoire gezongen bij de compagnie Opera Atelier van Toronto, bij Apollo’s Fire te Cleveland of onder leiding van Hervé Niquet.

Schrey is overigens een fervent verdediger van de hedendaagse muziek en hij heeft talrijke prijzen in de wacht gesleept op het Concours Eckhardt-Grammaté in 1993. Hij is met unanimiteit geprezen voor zijn vertolking in Kopernikus van Claude Vivier in de Opéra de Montréal, evenals op tournee in Canada, in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Hij was een opvallende verschijning in het oratorium Orpheus on Sappho’s Shore van Luna Pearl Woolf met het Ensemble contemporain de Montréal +, zowel op het concert als tijdens de opname.

Hij nam ook deel aan de productie van het SMCQ (Société de musique contemporaine du Québec), L’Homme et son désir van Darius Milhaud, gedirgeerd door Walter Boudreau.

Agenda