Menu

Biografie

Morgane Heyse

Morgane Heyse, een Frans-Duitse coloratuursopraan, is gepassioneerd door het vertolken van hedendaagse muziek. Van het minimalisme van Cage tot de stratosferische vluchten van Adès, via de open vormen van Pousseur, Heyse’s interpretaties zijn verpletterend.

Als Mozartiaanse heeft zij een stevige reputatie opgebouwd met haar indrukwekkende vertolking van de rol van de Koningin van de Nacht; maar de sopraan beperkt zich niet tot het klassieke repertoire: zij treedt op in de rol van het Beeld in Pygmalion van Rameau, die als “helder en opwindend, oneindig levend en geëngageerd” wordt omschreven (clasiquenews. com) met het Apotheosis Orchestra. Ze zingt de bedwelmende melismen van Couperins Leçons des ténèbres, verkent met plezier het bel canto repertoire, werkt mee aan reconstructies van oude Griekse muziek, treedt op in recitals en in opera’s maar deinst ook niet terug voor jazz standards.

In de opera vertolkt Morgane de rollen van Chef der Gepopo en Venus (Le Grand Macabre) in het Mecklenburgisches Staatstheater in Schwerin, Maid (Powder her face) in de Wiener Volksoper, de Koningin van de Nacht (Die Zauberflöte), Antigona en Pallade (in respectievelijk Admeto en La Contesa de’ Numi, op het festival Mars en Baroque in Marseille), Girl (in Bernsteins Trouble in Tahiti) en Katherina Cavalieri in Amadeus, de muzikale bewerking van de beroemde film.

De artieste werkt mee aan talrijke creaties en brengt de muziek van componisten als Helena Tulve, Benjamin Attahir en Pascal Zavaro tot leven.

Sinds augustus 2021 maakt Morgane Heyse deel uit van het Ensemble van het Mecklenburgisches Staatstheater in Schwerin als coloratuursopraan.

Ze is ook te horen op het album Chansons Indigo, een verzameling melodieën van componist Jean-Pierre Peuvion (Home Records 2018) en zingt de rol van Makiko in de live-opname van de hedendaagse opera Manga-Café (Maguelone 2018).

De artieste wint de prijs voor Beste Uitvoerder op het Armel Opera Festival (2017), wordt onderscheiden voor de rol van Sofia (The Mother) op het Armel Opera Concours (2016) en is finaliste van de 27e Concours de Chant de Clermont-Ferrand (2021).

Afgelopen evenementen