Menu

Biografie

Nataša Penezić

Nataša Penezić (DMA) werd geboren in Novi Sad. Ze studeerde piano onder leiding van Svetlana Bogino aan de AUNS (Servië). Na een master aan het Royal College of Music in Stockholm, verdedigde ze haar thesis in 2018 m. b. t. expressie in moderne pianomuziek aan de Faculteit Muziek in Belgrado. Ze is assistent-professor aan de FMU en doceert Geschiedenis van de Piano en Pianoliteratuur.

Ze trad op als soliste en in verschillende kamermuziekensembles op festivals zoals Klangspuren Festival, IMPULS Graz, Gent Festival, Aarhus Festival, Aurora Festival, Festival van minimale muziek in Kassel, Euro Arts Music Festival, Citta di Chioggia, Musica in Laguna, European Clarinet Festival in Gent, Ring Ring, NIMUS, BUNT en Palić Film Festival. Ze trad op als soliste met het Russische КРЕДО Orchestra, Orchestra Sinfonica di Chioggia, evenals met het Servische Ensemble SYNC en het kamerorkest Muzikon.

Ze wijdt zich bijna uitsluitend aan moderne en hedendaagse muziek en voert opdrachten uit voor muziek van onze tijd. Ze werkt nauw samen met o.a. Frederic Rzewski, Sofia Gubaidulina, Jasmina Mitrušić en Dušan Radić.

Afgelopen evenementen