Menu

Biografie

Nicola Sani

Nicola Sani studeerde compositie bij Domenico Guaccero en elektronische muziek bij Giorgio Nottoli om zich vervolgens te vervolmakan bij Karlheinz Stockhausen. Zijn oeuvre omvat heel wat instrumentale en elektroakoestische composities, werk voor muzikaal theater en voor dans, installaties en gemengd werk voorgesteld op de voornaamste festivals voor nieuwe muziek en festivals voor elektronische kunst en multimedia.

Voor het Théâtre Musical schreef hij heel wat stukken voor kinderen (Cenerentola.com, Il gioco dei mostri, Una favola per caso), die bijzonder goed onthaald werden in Italië en in het buitenland.

Hij werkte samen met belangrijke kunstenaars zoals Michelangelo Antonioni, Mario Sasso, Daniele Abbado, Roberto Andò, Nam June Paik, Fabrizio Plessi, Studio Azzurro, Compagnia Corte Sconta, Ugo Gregoretti, Federico Tiezzi, David Ryan en Franco Ripa di Meana, uit de filmwereld, de videokunst, het muziektheater en de theaterwereld.

Hij is lid van het redactiecomité van het muziektijdschrift Il Musica/Realtà en auteur van het boek Musica Espansa (met Francesco Galante) uitgegeven bij éditions Ricordi-Lim, te Milaan in 2000.

Agenda