Menu

Biografie

Oxana Omelchuk

Oxana Omelchuk werd geboren in Wit-Rusland. Ze behaalde haar master compositie bij Prof. Johannes Fritsche en studeerde Elektronische compositie bij Prof. Michael Beil.
Ze werkte samen met het Musikfabrik ensemble (Keulen), het Garage ensemble (Keulen),  het Handwerk ensemble (Keulen), het Mosaik ensemble (Berlijn), Schlagquartett Köln, SWR Vokalensemble Stuttgart, Klangforum Wien, Studio Dan (Wenen), het Ictus Ensemble (Brussel).
Ze ontving verschillende prijzen en beurzen (waaronder de DAAD beurs in 2003, de Bernd- Alois Zimmermann beurs van de stad Keulen in 2006, een beurs voor een residentie in het kunstenaarsdorp van Schöppingen in 2007, de Baldreit beurs van de stad Baden – Baden 2009, een beurs van het Cologne Kunstverein 2011 en Villa Aurora 2018).

Oxana Omelchuk speelt binnen verschillende formaties, zoals in het duo met Constantin Herzog (analoge synthesizer en dubbele bas), met Florian Zwißler (elektrisch orgel en analoge synthesizers), in het trio “Redaktion Heinz Liesendahl” met Florian Zwißler en Mark Polscher en in “Paradoxana” met Constantin Herzog, Manfred Ruecker Ketonge en Fabian Jung.

2017-2019: opname van de Portrait-CD van de “Edition Zeitgenössische Musik des Deutschen Musikrates”.

Oxana Omelchuk woont en werkt in Keulen.

Agenda