Menu

Biografie

Pascale Beaudin

Pascale Beaudin is haar carrière begonnen aan de Opera van Montréal met verscheidene vertolkingen waaronder. Zerlina (Don Giovanni, Mozart) en Oscar (Un ballo in maschera, Verdi).

In Europa heeft ze Adèle vertolkt (Le comte Ory, Rossini) aan de Opera van Nantes-Angers, waarna ze meteen opnieuw werd uitgenodigd voor de rol van Flaminia (Il mondo della luna, Haydn). Ze vertolkte eveneens Carmela (The Saint of Bleecker Street, Menotti) aan de Opera van Marseille en zong Frasquita (Carmen, Bizet) aan de Opera van Metz en de Opéra national de Lorraine.

Met een repertoire dat van barokke tot hedendaagse muziek reikt, heeft Pascale Beaudin samengewerkt met ensembles zoals het Orchestre Métropolitain de Montréal, het Orchestre Symphonique de Québec, het Orchestre de la Francophonie of zelfs het McGill Chamber Orchestra.

Pascale Beaudin genoot beurzen van de Fondation Jacqueline-Desmarais, van het Conseil des arts du Canada en het Conseil des arts et des lettres du Québec.  Houdster van de Bourse d’excellence de L’Atelier lyrique de l’Opéra de Montréal,  wint ze eveneens de audities van de Nouvelles Découvertes en  de 2e Prix (ex-aequo) van het concours de l’Orchestre symphonique de Montréal.

Agenda