Menu

Biografie

Pierre-Etienne Bergeron

Bariton Pierre-Etienne Bergeron was lid van het Atelier Lyrique de l’Opéra de Montréal van 2007 tot 2009, en vertolkte onder andere. Guglielmo in Così fan tutte, Ramiro in L’Heure espagnole, Ernesto in  Il Mondo della Luna, Normanno in Lucia di Lamermoor en Bello in La fanciulla del West. Hij maakte eveneens deel uit van het programma voor jonge kunstenaars aan de Opéra Lyra Ottawa en was kunstenaar in residentie aan de Pacific Opera Victoria.

In het hedendaags repertoire, nam hij de creatie van de rol van Truman in A chair in love van de Welshe componist John Metcalf en de Frans-Canadese dramaturg Larry Tremblay voor zijn rekening. De opera werd met het Pentaèdre ensemble onder leiding van Wyn Davies opgevoerd op het Festival van Buxton en in het Cardiff Millenium Centre.

Pierre-Etienne Bergeron nam recentelijk deel aan de creatie van de stripverhaal-opera Les Aventures de Madame Merveille avec l’ECM+. Hij is ook te horen in recitals en oratoria, samen met het Orchestre Symphonique de Laval, in de serie Pro Musica, met het Orchestre de Chambre McGill, Symphonie Nouveau-Brunswick of op het Festival Orgue et Couleurs.

Agenda