Menu

Biografie

Pierre Jodlowski

Pierre Jodlowski studeert compositie, elektro-akoestiek en muziekinformatica aan het CNSMD de Lyon (1992-1996) en volgde de compositiecursus en de muziekinformaticacursus van het Ircam (1997). Hij heeft het éOle collectief opgericht en is er mede- artistiek directeur van. Hij sticht eveneens het festival Novelum te Toulouse.

De muziek van Pierre Jodlowski, vaak gekenmerkt door een sterke dichtheid, bevindt zich op de kruising van het akoestische en het elektrische en typeert zich door zijn dramaturgische en politieke verankering. Zijn werk beslaat verschillende domeinen en naast zijn muzikaal universum, doet hij aan beeldbewerking, houdt hij zich bezig met interactieve programmatie voor installaties en regie en wil hij bovenal de dynamiek tussen de ruimten op het podium bevragen.

Hij gaat samenwerkingen aan met plastische kunstenaars in het domein van de beeldbewerking, in het bijzonder met Vincent Meyer, David Coste en Alain Josseau. Hij werkt eveneens samen met scenograaf Christophe Bergon voor talrijke projecten op het kruispunt van theater, installaties, concerten of oratoria. Vandaag eist hij zijn plaats op in het domein van een “actieve” muziek, zowel in haar fysieke (gebaren, energieën, ruimten) als haar psychologische dimensie (evocatie, herinnering, cinematografische dimensie).

Agenda