Menu

Biografie

Pierre Quiriny

Pierre Quiriny is op 3 mei 1983 in Brussel geboren.

Op 7-jarige leeftijd gaat hij naar de Academie van Anderlecht om er percussie- en pianolessen te volgen bij Jean-Claude Wets en Osvaldo Salas. Als laureaat van de Dexia-wedstrijd in 2001, vervoegt hij de slagwerkklas van Louison Renault aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij in juni 2007 met grote onderscheiding een diploma slagwerk behaalt.

Datzelfde jaar sluit hij zich aan bij de groep Oxymore, die het jaar daarop de eerste prijs wint op de Biennale de la Chanson Française.

Zijn voorliefde voor hedendaagse muziek brengt hem ertoe om in 2008 percussionist te worden van het ensemble Musiques Nouvelles. In maart 2011 wordt hij lid van ECO (European Contemporary Orchestra), een Europees ensemble met een atypische en vernieuwende bezetting.

Quiriny speelt regelmatig met het Nationaal Orkest van België, het Symfonieorkest van de Munt en kamermuziekensembles. Hij treedt ook regelmatig op in het buitenland (Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Turkije, Kroatië, Roemenië).

In september 2011 vervoegt Quiriny de dirigentenklas van Philippe Gérard aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Zes maanden later wordt hem de artistieke leiding van de Koninklijke Harmonievereniging van Eigenbrakel toevertrouwd.

Quiriny is eveneens leraar percussie aan de Muziekacademie van Jette en leraar instrumentale ensembles aan de Muziekacademie van Anderlecht.

Aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel is hij orkestcoördinator en assistent in de slagwerkklas van Louison Renault.

Afgelopen evenementen