Menu

Biografie

Quatuor Amôn

Aymeric de Villoutreys (viool), Eva Pusker (viool), Chikako Hosoda (altviool), Anne-Gabrielle Lia-Aragnouet (cello)

Het Amôn Kwartet werd gevormd in 2008. Dit aan de beide conservatoria van Brussel en onder toeziend oog van Guy Danel. In het kader van ProQuartet CEMC en een cursus aan de Koninklijke Muziekkapel genoot het ensemble ondertussen de begeleiding van het Artemis kwartet (Heime Müller, Natasha Prischepenko, etc…), alsook Louis Fima (die deel uitmaakt van Quatuor Arpeggione), Paul Katz (van het Cleveland Quartet) Eberhard Feltz, Valentin Erben en Hatto Beyerlé (leden van het Alban Berg Quartett), en van Vaclav Remes en Joseph Kluson (het Prazák Quartet).

Het Amôn kwartet legt zich begeesterd toe op de realisatie van transversale projecten. Deze hebben als oogmerk om muziek met andere kunstvormen te verbinden, zoals theater (project met acteur Ivan Golovin), en dans (projecten Spring Quartet, met Simon Thierrée, en DanseXmusic, in samenwerking met Teresa de Keersmaeker in de Munt).

Om toegang te krijgen tot een breder repertoire, en vooral: om te genieten van de uitgebreide ervaring van andere befaamde musici, speelt het kwartet soms samen met externe muzikanten.