Menu

Biografie

Quatuor Tana

Tana’s inzet voor de muzikale creatie werd reeds ruim beloond. Het kwartet is laureaat van de Stichting Proquartet-CEMC en de Académie du Festival de Verbier (kamermuziek) en ontvangt in 2012 de Fugaprijs van de Union des Compositeurs Belges. De leden van het Tana Kwartet waren in 2013 de eerste HSBC-leden van de Academie voor Kamermuziek van het Festival d’Aix-en-Provence en behaalden datzelfde jaar in België een Octave de la Musique in de categorie Hedendaagse Muziek.

Het Tana Kwartet treedt aan op grote festivals en in zalen over de hele wereld, waaronder de Biënnale van Quatuors à Cordes in de Philharmonie van Parijs, MUSICA in Straatsburg, La Folle Journée, Saint-Denis, IRCAM/Manifesto, Aix-en-Provence, Clé de Soleil in Lille, GMEM Music, Controtempo, Verbier, Ars Musica, Klara, Darmstadt, Faithful in Berlijn, Girona, San Sebastian, Mostra Sonora/Valencia, Palau de la Musica in Barcelona….

Het Tana Kwartet is een pionier op het gebied van nieuwe technologieën, waardoor het een bevoorrechte partner is van onderzoekscentra zoals L’Ircam (Parijs), het Centre Henri

Pousseur (Luik), het GMEM (Marseille) en ArtZoyd (Valenciennes). Het is de auteur van het eerste stuk ooit geschreven voor hybride instrumenten, de Tanainstruments, van de Peruaanse componist Juan Gonzalo Arroyo, voorgesteld in Straatsburg in januari 2015.