Menu

Biografie

Sarah Wéry

Sarah ontdekt de muziek via de cello en de improvisatie. Op haar achttiende volgt ze de componist Hubert Bergmann gedurende enkele maanden naar Duitsland en beslist zich vervolgens volledig aan de muziek te wijden.

Ze studeert daarna in Luik in de compositieklas van Michel Fourgon, waar ze haar eigen muzikale taal ontwikkelt aan de hand van de volgende vragen: “Hoe kan je de meest heterogene elementen bij elkaar houden of juist uit elkaar doen spatten en tegelijk toch een vloeiende lijn bewaren en de luisteraar direct aanspreken.” Zo begint ze de dodecafonische serie aan te wenden, zoals de micro- en macrostructuur.

Na haar studies vestigt ze zich in Berlijn waar ze haar creatief veld uitbreidt en zich gaat interesseren voor elektronische muziek. Haar muzikaal universum verandert en dit leidt tot het exploreren van andere klank – en productietechnieken.

Tegenwoordig laten deze nieuwe technieken haar toe het uiteenvallen van klank verder te drijven en het structurele aspect van de muziek te overstijgen, tot aan de aard van de klank : het pre-samplen van klank, elektronisch-live, brute dagdagelijkse objecten, traditionele beheerste instrumenten, concrete klanken.

Agenda